Garázskapuk karbantartása

20. július 2021

A garázskapuk külső részeit (paneles részeket) rendszeresen tisztítsa szappanos vízzel (vagy mosogatószerrel) és autómosó kefével. Kerülje a durva tisztítószerek használatát, amelyek károsíthatják a festéket. Hogy garázskapuja mindig fényes legyen, évente egyszer viasszal kenje be, ami egyben védi az esővel és a porral szemben. A garázskapu hosszú élettartamának és zavartalan működésének érdekében javasolt az alábbi karbantartás.

Belső tömítések

  • A oldalsó tömítő gumikat tisztítsa univerzális tisztítószerrel. Kenje meg őket 2 vagy 3 alkalommal szilikonos vazelinnel. Sose használjon petróleum vazelint!

Kapu mechanika

  • Háromhavonta kenje be a mozgó alkatrészeket , mint például a gördülőcsapágyak, az ajtópántok tengelyei, a görgőcsapágyak, a teljes rugórendszer és a zár mozgó részei, WD40 vagy RECA spray-vel, amelyek kifejezetten a kapuk karbantartására szolgálnak. Ne használjon olajat vagy kenőanyagot, mert a por könnyen blokkolhatja az ajtó működését, és károsíthatja az ajtó mozgó részeit (kerekek, zsanérok). Egyszer évente ellenőrizze: az ajtópántok szilárdságát és állapotát, a görgőcsapágyak kopottágát, tengelyeket állapotát, és az egyenetlen drótokat a sínpályák kopásának megelőzése érdekében, lazult zárakat és a kábel tartó konzolokat, különösen azokat, amelyek közel vannak a görgőkhöz és az alsó tartókhoz.

A garázskapu elektromos nyitórendszerét és az automatikus biztonsági rendszert az ajtó bezárásakor, gyermekei biztonsága érdekében rendszeresen ellenőrizze . A kapu működése közben senkinek sem ajánlott a garázskapu közelében lenni!

KAPCSOLATOKSzeretne többet tudni?
Forduljon hozzánk bármikor bátran, szívesen segítünk Önnek!
MUNKATERÜLETÜNKHol talál minket?
https://www.tptbrany.sk/wp-content/uploads/2021/06/terkep-1.png
LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNKKözösségi hálózatok
Ossza meg tapasztalatait másokkal.
KAPCSOLATOKSzeretne többet tudni?
Forduljon hozzánk bármikor bátran, szívesen segítünk Önnek.
MUNKATERÜLETÜNKHol talál minket?
https://www.tptbrany.sk/wp-content/uploads/2021/06/terkep-1.png
INFORMÁCIÓKRóolunk
LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNKKözösségi hálózatok
Ossza meg tapasztalatait másokkal.