Hogyan válasszuk ki a megfelelő garázskaput?

15. január 2022
  1. Hogyan válasszuk ki a megfelelő garázskaput?

A garázskapu kiválasztásakor az első szempont, hogy minden igényt kielégítsen. A klasszikus szekcionált garázskapu általában jó és megbízható választás. Kevés helyet foglal, jó hőszigeteléssel rendelkezik és modern megjelenést biztosít. A szekcionált garázskapuk egyik legnagyobb problémája a nyílás körüli helyhiány. Fontos, hogy a mennyezet felé és mindkét oldalon legyen elegendő hely a beépítéshez.

Ezzel szemben a kétszárnyú garázskapukat magába a nyílásba szerelik be. Ezenkívül néha gördülő és oldalirányban tologatható szekcionált kapukat is használnak.

Az oldalra nyíló szekcionált garázskapuk kicsit több helyet foglalnak a garázsban, de nagyon hasznosak lehetnek, ha a garázsnak nincs külön bejárata. Ha például kerékpárokat tárol a garázsban, nem kell teljesen kinyitnia a garázskaput, mint a szekcionált kapuk esetében, elég 80 cm-re kinyitnia.

Mindenesetre azt tudom tanácsolni, hogy ha új garázskaput szeretne, akkor először kérje ki egy szakértő véleményét. A személyes konzultáció gyors és általában ingyenes.

 

  1. Melyek azok a hibák és tévedések, amelyeket az ügyfelek gyakran elkövetnek a garázskapu megrendelése előtt?

Véleményem szerint szinte lehetetlen rosszul megrendelni egy garázskaput, mert a konzultáció során a szakember ellenőrzi a beépítési helyet és a lehetőségeket. Tegyük fel azonban, hogy valaki saját maga szerel fel egy garázskaput otthon. Ebben az esetben azt javasolnám, hogy először a falakat ellenőrizze… nézze meg, hogy íveltek-e, ha igen, mekkora a görbület, fontos, hogy mindkét oldalon elegendő helyet hagyjon a telepítéshez, azaz 15 cm/oldal. Legalább 12 centiméterrel a nyílás felett kell lennie, természetesen minél több, annál jobb. Röviden, először ellenőrizze a falak állapotát.

 

  1. Miért is népszerűek a szekcionált garázskapuk, mik az előnyei?

A válasz egyszerű… jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, kevés helyet foglalnak a garázsban, és modern megjelenést biztosítanak. Nézzük meg őket egy kicsit részletesebben:

Hőszigetelésük nagyon jó. A két lap között általában 40 mm szigetelés van, de egyes gyártók akár 65 mm szigetelést is árulnak (ez nem minden garázskaputípusra igaz).

Mivel a lécek a mennyezetben lévő síneken csúsznak, nyitáskor és záráskor nem zavarják a mindennapi teret.

És ami a dizájnt illeti, egyszerűen gyönyörű, nincs mit magyarázni rajta.

 

UI.: Javaslom, hogy a megrendelés előtt szakemberrel vizsgáltassa meg a beépítési helyszínt, hiszen ők már tapasztalatból tudják, hogy milyen lehetséges problémákra hívhatják fel a figyelmét, és ebből közös megoldást találhatnak.

 

https://www.daibau.sk/clanok/642/sekcne_garazove_brany_-_najpraktickejsie_riesenie#tpt-brany

KAPCSOLATOKSzeretne többet tudni?
Forduljon hozzánk bármikor bátran, szívesen segítünk Önnek!
MUNKATERÜLETÜNKHol talál minket?
https://www.tptbrany.sk/wp-content/uploads/2021/06/terkep-1.png
LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNKKözösségi hálózatok
Ossza meg tapasztalatait másokkal.
KAPCSOLATOKSzeretne többet tudni?
Forduljon hozzánk bármikor bátran, szívesen segítünk Önnek.
MUNKATERÜLETÜNKHol talál minket?
https://www.tptbrany.sk/wp-content/uploads/2021/06/terkep-1.png
INFORMÁCIÓKRóolunk
LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNKKözösségi hálózatok
Ossza meg tapasztalatait másokkal.